Actualitate

Anatol Şalaru: România trebuie să pregătească moldovenii pentru unire

„Unirea nu trebuie să fie făcută în Parlament, dar de către popor. Unirea se poarea realiza doar în cadrul unui referendum, în care în jur de 70 la sută să voteze pentru. Însă, moldovenii trebuie convinşi să-şi dorească unirea”, a declarat Șalaru în cadrul emisiunii „Important” , la postul de televiziune TVC 21.

Potrivit lui, moldovenii pot fi convinşi să voteze unirea prin implementarea diferitor proiecte economice, sociale şi culturale. Totodată, moldovenii trebuie să cunoască România, ca să poată face diferența. „Circa 60 la sută din cetăţenii Republicii Moldova nu au fost niciodată în România. Aceşti oameni trebuie să vadă România, să se convingă de realităţile din România, să le compare cu realităţile noastre şi să se convingă că în România e mai bine de trăit”, a spus Şalaru.

Anatol Şalaru a mai spus că unirea ar trebui să fie discutată mai serios de către politicienii români, iar guvernarea de la Chişinău să nu să se implice în lupta politică de dincolo de Prut: „Toate partidele politice din România ar trebui să se convoace la o masă a unirii şi să ia o decizie, aşa cum au procedat când au decis aderarea la Uniunea Europeană. Cei de la Chişinău trebuie să comunice şi să se înţeleagă bine cu toţi politicienii de dincolo de Prut”.

Anatol Şalaru a fost demis din funcţia de ministru al apărării şi din cea de vice-preşedinte al Partidului Liberal la finele anului trecut, în urma unui conflict cu liderul PL, Mihai Ghimpu. Şalaru a anunţat că lansează un partid nou, care va fi unul unionist. 

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *