Doi medici din Orhei s-au luat la bătaie în timpul operaţiei: Cum au fost sancţionaţi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Medicii care s-au bătut în sala de operație la Spitalul Raional Orhei, în timp ce efectuau o intervenţie chirurgicală unei femei de 69 de ani, au fost sancționați cu „mustrare”. Totodată, „avertisment” a primit vicedirectorul instituției medicale, care nu a supravegheat activitatea secției de chirurgie. Măsurile au fost aplicate de administrația spitalului, în urma anchetei desfășurate.

În cadrul investigației a fost stabilit că medicul Valeriu Slutu a ignorat prevederile Regulamentului intern al spitalului. Chirurgul a efectuat o intervenţie chirurgicală în afara programului și fără acordul şefului secţiei de chirurgie sau administraţiei.

Totodată, Valeriu Slutu nu a respectat Protocolul de funcţionare a Blocului Operator, care prevede că șeful secției de chirurgie este responsabil de buna desfășurare a activității chirurgicale.

În același timp, comisia care a cercetat incidentul a constatat că şeful secţiei de chirurgie Ivan Şiman a încălcat normele deontologice prin faptul că l-a agresat pe chirurgul Valeriu Slutu. Potrivit Codului de Etică al lucrătorului medical şi farmacistului, Ivan Șiman era obligat să soluționeze amiabil litigiul.

Incidentul de la Orhei a avut loc în data de 3 martie, între orele 12:00-12:30 şi nu a afectat calitatea asistenței medicale acordată pacientei, care se afla în sala de operație în timpul conflictului.

Ministerul Sănătății dezaprobă atitudinea agresivă a şefului secţiei de chirurgie Ivan Şiman față de jurnalistul care documenta incidentul din sala de operație.

Totodată, acesta solicită instituțiilor medicale să asigure accesul presei la informații de interes public și să nu admită agresarea jurnaliștilor, de către lucrătorii medicali, în timpul exercitării meseriei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...