Tinerii pasionați de fizică și noile tehnologii pot participa la un atelier tematic. Detalii despre oportunitate

physics_lab-794×501
Foto: hunedoaralibera.ro

Zilele de sâmbătă pot fi petrecute util și interesant, iar cei pasionați de fizică și noile tehnologii pot merge la un atelier dedicat acestor domeniu. Invitat special este Dorin Dușciac, inginer-cercetător, Comisariatul pentru Energie Atomică și Energiile Alternative (Saclay, Franța). Atelierul va avea loc între orele 10:45 și 13:00.

Programul evenimentului:

# 10.45 – 11.00: Înregistrarea participanților
# 11.00 – 11.30: Scurtă introducere în domeniul fizicii și ingineriei nucleare
# 11.30 – 12.00: Energia atomică astăzi: aplicații practice și viziune de viitor
# 12.00 – 12.30: Aspecte practice în domeniu: cercetare, viață academică, programe
# 12.30 – 13.00: Discuții cu participanții la Atelier. Oportunități și perspective practice în domeniul fizicii și ingineriei nucleare.

Atelierul se va desfășura la iHUB Chișinău – Strada 31 August 1989 nr. 78, Chișinău, Republica Moldova. Pentru informații suplimentare urmăriți pagina de facebook a evenimetului.

Atelierul se încadrează în proiectul „Transfer de cunoștințe în domeniul fizicii și ingineriei nucleare”, Programul de granturi pentru reîntoarcerea profesională a Diasporei (Diaspora Engagement Hub).

Programul Diaspora Engagement Hub este implementat de OIM Moldova, în parteneriat cu BRD, în cadrul proiectului ”Consolidarea cadrului instituțional al Republicii Moldova în domeniul migrației și dezvoltării”, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Atelier-practic-la-iHUB-Chisinau

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente