4 hectare de arbori vor fi plantate în apropierea Chişinăului: Cum poţi participa la acţiune

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O suprafaţă de 4 de hectare de pământ va fi restabilită cu arbori şi arbuşti în cadrul evenimentului „Plantăm fapte bune în Moldova”, care va avea loc pe 25 martie curent, în comuna Tohatin, municipiul Chişinău. Pentru aceasta, organizatorii și-au propus să implice un număr de 400 de voluntari.

Scopul evenimentului este de a restabili prin împădurire albia râulețului Bălţata, un afluent al Nistrului, care îşi are izvorul în aria plantării. Prezența apei aproape de suprafața cauzează alunecarea terenului, fapt care a determinat administrația publică locală a comunei să efectueze lucrări de drenaj, copacii sădiți de voluntari urmând să fixeze solul.

Pe acest teren, voluntarii urmează să planteze salcâmi, a cărui rol este de a restabili solul, tei, mesteceni, salcii, plopi, arțari, şi mai multe specii de arbuști.

În urma colaborării cu specialiști în amenajarea peisajului, a fost elaborată schema plantării unui parc, ce va servi drept loc de recreere pentru comunitate, şi totodată, va preveni declanșarea unor alunecări de teren ulterioare.

Organizatorii vor conduce voluntarii cu microbuzul până la locul plantării, care se află la 10 minute de Chișinău. De asemenea doritorii pot folosi mijloacele de transport în comun, şi transportul personal. Organizatorii vor asigura toate instrumentele necesare şi un prânz cald pentru participanţi.

Doritorii de a afla mai multe informaţii pot accesa pagina de Facebook a evenimentului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...