(foto) Sambiștii moldoveni încep pregătirile pentru Europenele din 2017

unnamed_6_4

120 de sportivi și sportive s-au reunit la Chișinău în cadrul campionatului Republicii Moldova la sambo printre seniori. Competiția, desfășurată cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, a constituit un test de verificare pentru candidații în loturile reprezentative de tineret și seniori în ajunul apropiatelor turnee și campionate continentale.

A fost și un examen pentru noul președinte al Federației naționale Muhtar Murtazaliev, care din startul activității de administrator s-a remarcat prin faptul că, a executat în premieră noi banere ale Federației, a avut grijă de echipamentul arbitrilor, prezenți pe saltelele de lupte.

În lipsa campionului mondial Sergiu Oșlobanu, aflat într-o perioadă de refacere după traumă, rolul de lider în competițiile masculine i-a revenit bălțeanului Denis Tachi, deținător al medaliei de argint la Cupa Mondială, ediția 2016.

 

unnamed_20

 

Discipolul antrenorului emerit al Republicii Moldova, Iulian Piatcovschii n-a avut adversari destoinici, obținând patru victorii strălucite cu categoricul scor 10-0 la categoria 100 de kilograme.

Meci final plin de surprize la categoria 90 de kilograme. Campionul ediției precedente Alexandr Darii, colaborator al Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat, a cedat la puncte în fața lui Andrei Pascari, student la Universitatea de Stat din Moldova.

 

unnamed_8_3

 

La categoria surprizelor se înscrie și victoria lui Ghenadii Prețivatîi, student la Academia de Poliție, care s-a impus la puncte în partida decisivă în fața lui Iurie Leu, premiant la mondialele din 2007, actualmente antrenor la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv.

Din numărul campionilor și premianților va fi alcătuit lotul reprezentativ al Moldovei, care urmează să participe la campionatul Europei printre juniori, programat în perioada 18-22 aprilie în capitala Cehiei.

 

unnamed_3_5

unnamed_2_6

unnamed_7_3

unnamed_4_5

unnamed_9_2

unnamed_10_0

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente