Recomandări #diez: 11 evenimente la care să mergi vineri, 10 martie

selfie

Cei de la meteo prognozează pe mâine ploi, dar noi vă propunem 11 evenimente care să aducă lumină și soare în sufletele voastre. Sperăm că în lista de mai jos veți găsi cel puțin un eveniment interesant care să vă facă ziua de vineri superbă.

#1. Folosim sau nu forme de feminin pentru profesii și funcții?

event 1

Platforma pentru Egalitate de Gen și Centrul de Ghidare în carieră, Universitatea de Stat din Moldova vă invită respectuos la Dezbaterea Publică cu tema: ”Putem folosi sau nu, pe lângă forme de masculin, și formele de feminin pentru funcții și profesii?”. Organizatorii spun că folosirea cu precădere a denumirilor de profesii și funcții la masculin atestă o inflexibilitate socio-lingvistică și nu mai reflectă, în perioada post-sovietică, nici realitatea socială, nici realitatea lingvistică. Astfel, ei vor pune în discuție necesitatea sau nu a folosirii formelor feminine de funcții publice și de profesii. Mai multe detalii despre eveniment găsiți pe #diez.

 

#2. Expoziția mărțișoarelor anului 2017

event2

Elevii din cercurile Sectorului Arte plastice își expun cele mai frumoase și inedite mărțișoare, confecționate de ei, spre bucuria noastră a tuturor. Evenimentul se va desfășura mâine între orele 14 și 17, iar pentru informații suplimentare accesați pagina evenimentului.

 

#3. Miss&Mister „Ion Creanga”

event3

Liceul „Ion Creangă” din capitală își alege tinerii care vor primi titlul de Miss &Mister „Ion Creanga”. Organizatori spun că evenimentul va fi pline de surprize, iar cei mai talentați participanți vor fi premiați. Vă așteaptă un recital de muzica bună, așa că cei interesați sunt așteptați în sala de festivități al liceului începând cu ora 15:00. Alte detalii aici.

 

#4. Doi Într-un Fotoliu

event4

Liceul „Gaudeamus” invită doritorii să vină la o nouă ediție a evenimentului „Doi într-un fotoliu”. Organizatorii promit atmosferă incendiară, cu invitați speciali, tombolă și alte surprize. Intrarea este 15 lei, bani care vor merge pentru caritate. Mai multe iformații găsiți pe pagina de facebook a evenimentului.

 

#5. Creative Writing Competition ALL WRITE

event5

Centrul Lingvistic American Buiucani invită elevii și studenții să participe la concursul internațional de eseuri All Write Competition. Evenimentul va avea loc pe 10 martie, ora 16.00, în incinta Bibiotecii Municipale „Bogdan Petriceicu Hașdeu”. La concurs pot participa elevii claselor VI-XII și studenții anilor I-III. Câștigătorul va intra în posesia premiului de 1000 de lei oferit de către Centrul Lingvistic American Buiucani. Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

#6. Seminar: Completarea Declaraţiei pe venit a persoanelor fizice

event6

Compania Vioser Consulting vă invită la seminarul gratuit: „Completarea Declaraţiei pe venit a persoanelor fizice CET15”. În cadrul căruia ve-ţi afla, cum vă puteţi facilita depunerea Declaraţiei pe venit prin serviciul de raportare electronică. Participarea la eveniment este gratuită, în baza înregistrării. Speaker: Olga Golban, Şef Direcţia Metodologia Impozitelor Directe şi Impozitare Internaţională, Direcţia Generală Metodologia Impozitelor şi Taxelor, Inspectoratul Fiscal Principal de Stat. Despre temele abordate și alte informații aflați aici.

 

#7. Mărțișor-2017 / dirijorul Leonardo Quadrini / Italia

event7

În sala Muzeului Național de Artă str. 31 August 1989, 115 va avea loc un concertul dedicat mărțișorului. Concertul va fi susținut de Orchestra Națională de Cameră și Corul Național de Cameră. Soliști sunt Ghiulnara RAILEANU (soprană), Liliana MARIN (mezzo-soprană), Ion TIMOFTI (tenor), Alexei DIGORE (bariton). De asemenea, în premieră la Chișinău va veni Requiem de Domenico Cimarosa. Informații suplimentare pe pagina evenimentului.

 

#8. Căsătoria

event8

O întâmplare absolut incredibilă în două acte. O căsătorie anunţată, o fată de măritat şi mai mulţi pretendenţi care se ceartă pentru mâna fetei, iar cea care trebuie să lămurească situaţia este o peţitoare. O analiză comică despre schimbarea care se produce în viaţa fetelor în momentul măritişului. Încercarea de a-şi găsi „alesul” potrivit naşte disperarea – iată o problemă a fetelor din toate timpurile şi toate locurile. Alte detalii aici.

 

#9. Workshop Gratuit: Manager de succes în criză

event9

Cei interesați de management și afaceri pot participa la workshopul Gratuit: Manager de succes în criză și cunoaște tehnici cum să-ţi creşti afacerea şi să creezi o echipă de vis. Speaker va fi Corneliu Sau, director general Tandem, iar gazdă Alina Andriuta, cofondator Angry Business. Vă puteți înregistra gratuit aici. Menționăm că accesul la eveniment se face în baza înregistrării pe site și cu un act de identitate. Informații suplimentare găsiți pe pagina de facebook.

 

#10. CerculDeFilm

event10

Asociatia de Psihanaliză a Legăturilor de Grup şi Familie din Moldova invită doritorii să vizionze filmul Jimmy P. : psychothérapie d’un Indien des plaines, un film despre psihoterapie, psihanaliză și ethnopsihiatrie. Uterior pe baza acestia participanții își vor împărtăși stările și trăirile provocate de context. Prețul participării – 50 de lei. Mai multe detalii găsiți aici.

 

#11. 1090 Screenings at Spalatorie

event11

La Spălătorie va avea loc proiecția filmului Abstract: The Art of Design, un serial foarte bine pus la punct despre design și încearcă să surprindă cât mai multe particularități ale unui domeniu surprinzător de vast. Sunt în total 8 episoade, fiecare episod este construit în jurul unui designer ce activează într-o disciplină diferită. Vom vedea despre: design grafic (cu Paula Scher), ilustrație (cu Cristoph Niemann), fotografie (Platon), arhitectură (cu Bjarke Ingels), design de interior (cu Ilse Crawford), design auto (cu Ralph Gilles), design de încălțăminte (cu Tinker Hatfield) și design de decoruri (cu Es Devlin). Intrare este gratuită, iar alte detalii găsiți pe pagina evenimentului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente