Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   O persoană NEVINOVATĂ, învinută de…

O persoană NEVINOVATĂ, învinută de dublu omor în 2007, a stat cinci ani în închisoare! Procurorul pe caz, URMĂRIT PENAL

imagine-simbol

Un procuror al municipiului Chișinău este cercetat penal pentru că ar fi pus sub învinuire o persoană nevinovată în dosarul unui dublu omor, săvârșit în anul 2007 în localitatea Durlești, când au fost împuşcaţi doi bărbaţi, unul dintre care a decedat. Procurorul a fost suspendat din funcție prin hotărârea de astăzi a Consiliului Superior al Procurorilor. Despre aceasta  anunțat procurorul general al R. Moldova, Eduard Harunjen într-un briefing de presă.

„Prin hotărârea Consiliului Superior al Procurorilor, a fost acceptat demersul meu de suspendare din funcție a unui procuror din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, care este cercetat penal într-o cauză penală pornită în vara anului 2016”, a declarat Eduard Harunjen, care precizează că acuzatorul de stat ar fi admis încălcări majore, iar drept consecință o persoană nevinovată a stat mai mult de cinci ani și jumătate în închisoare.

Șeful PG susține că perosana plasată în detenție pe nedrept a fost reabilitată, iar printr-o decizie a Curții Supreme de Justiție, statul i-a achitat un prejudiciu moral de 1,5 milioane de lei.

Solicitat de ZdG, șeful al Secției combatere tortură din cadrul Prucuraturii Generale, Ion Caracuian a confirmat că este vorba despre dublul omor din 2007, întâmplat în or. Durlești, când un bărbat a fost împușcat mortal, iar altul a fost rănit grav, și nu despre omorul celor doi tineri, de 15 și 18 ani.

Presoana, recunoscută nevinovată și reabilitată deja, a stat închisă pe nedrept, după ce a fost acuzată că la 30 iulie 2007, ora 21.40, fiind în stare de ebrietate alcoolică, s-a deplasat spre terenul său de viţă-de-vie, amplasat în apropierea str. Donici, or. Durlești, și a împușcat cu o armă de vânătoare două persoane.