O companie de turism din Republica Moldova va plăti statului o amendă de peste 21 de milioane de lei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O companie turistică va plăti o amendă în valoare de peste 21 milioane lei, iar banii vor ajunge în bugetul de stat. Asta după ce Curtea de Apel a dat câștig de cauză Consiliului Concurenței.

Este vorba despre compania turistică „Scavolin”, care a fost sancționată de către reprezentanții Consiliului Concurenței pentru că a preluat controlul asupra unei alte agenții „Anesto Tur” fără a notifica concentrarea economică.

Operațiunea realizată între „Anesto-Tur” SRL și „Scavolin” SRL, ar fi condus la prejudicierea atât a intereselor legitime ale consumatorilor, cât și ale concurenților de pe piață, prin reducerea concurenței efective între întreprinderi.

Prin Decizia Plenului Consiliului Concurenței din 23 iulie 2015 operațiunea de concentrare economică realizată prin preluarea controlului asupra „Anesto-Tur” SRL de către „Scavolin” SRL a fost declarată incompatibilă cu mediul concurențial și s-a dispus dizolvarea operațiunii de concentrare economică, astfel încât să fie restabilită situația existentă anterior punerii în aplicare a concentrării economice.

Totodată, întreprinderii „Scavolin” SRL, i-a fost aplicată amendă în valoare de 21 078 005,96 lei, care urmează a fi achitată în bugetul de stat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...