Decizie târzie. Un procuror a fost suspendat din funcție după ce a băgat ilegal în pușcărie un bărbat acuzat de crima de la Durlești

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După ce un om nevinovat a stat mai bine de cinci ani în pușcărie fiind acuzat de dublul omor de la Durlești care a avut loc în 2011, astăzi, procurorul general Eduard Harunjen a anunțat că a suspendat din funcție procurorul care s-a ocupat de caz.

Eduard Harunjen nu a precizat de ce decizia vine la aproape șase ani de la comiterea crimei și nici nu a menționat numele procurorului spunând doar că acesta face parte din procuratura municipală.

Amintim că doi tineri au fost găsiți în noaptea de 31 martie spre 1 aprilie împușcați în mașină pe un câmp din Durlești. Anchetatorii vorbeau despre un asasin în serie. De atunci au apărut mai multe ipoteze ale celor întâmplate, inclusiv mai mulți suspecți. De exemplu, într-o conferință de presă, acum câțiva ani, Ministerul de Interne a prezentat un portret-robot al presupusului „asasin de cupluri”. Mai târziu s-a dovedit că bărbatul a murit încă mulți ani în urmă.

Ulterior a fost reținut și acuzat un alt bărbat. El a stat închis cinci ani și jumătate pentru o crimă pe care încerca să demonstreze că nu a comis-o. Într-un final, nevinovăția lui a fost demonstrată, el fiind reabilitat. Curtea Supremă de Justiție a decis ca statul să-i achite prejudicii morale de un milion și jumătate de lei.

Din 2011, grupul de lucru care investiga crima de la Durlești s-a schimbat de câteva ori, exact ca și conducerea ministerului și a procuraturii iar ancheta în acest caz, se pare, bate pasul pe loc. Fiecare nou șef al structurilor menționate nu oferea detalii despre mersul investigațiilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...