(foto/video) GENEVA 2017: Atelierul RUF şi-a făcut un sportcar propriu care atinge 362 km/h

Atelierul german RUF, cunoscut pentru că modifică automobile din gama Porsche, a venit la Salonul Auto de la Geneva cu un produs propriu.

Coupeul CTR este făcut în mare parte din fibră de carbon, are un motor boxer turbo cu şase cilindri şi poate accelera de pe loc şi până la 200 de km/h în mai puţin de 9 secunde.

Maşina este un urmaş “ideologic” al modelului CTR Yellowbird, lansat de RUF la sfârşitul anilor 1980. Acel model era construit pe baza unui Porsche 911 Carrera 3.2, exemplar din 1987 şi era considerat atunci cel mai rapid automobil de serie de pe pământ, în timpul testelor accelerând până la 340 km/h.

Acum însă, în noul model care este asemănător cu Porsche, a fost folosită o construcţie monococă din fibră de carbon. Panourile caroseriei sunt de asemenea făcute din CFRP, iar designul aminteşte de modelul CTR original. Greutatea constituie 1.200 de kilograme.

Propulsorul de 3.6 litri a fost dotat cu două turbine şi produce în total 710 de cai putere. Cuplul maxim atinge 893 Nm. Cu o transmisie manuală cu şase trepte, acceleraţia de la 0-100 km/h durează 3.5 secunde. Viteza maximă este egală cu 362 km/h!

În suspensia lui CTR 2017 sunt folosite braţe duble. Mecanismele de frânare sunt carbono-ceramice.

RUF planifică să construiască doar 30 de exemplare a acestui model propriu, începând de anul viitor. Preţul deocamdată nu a fost anunţat.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/