Igor Dodon: Decizia de a interzice oficialilor statului să meargă în Federația Rusă este una deplasată

“Nu cunosc detalii despre cazurile menționate de cei de la Guvern și Parlament, dar din ce au comunicat public pot să trag concluzia că decizia lor de a le interzice oficialilor statului să meargă în Federația Rusă este una deplasată”. Astfel a comentat preşedintele Igor Dodon  nota prin care se interzice oficialilor moldoveni să meargă în Federația Rusă.

Şeful statului a admis că poate fi vorba de anumite disfuncționalități, “așa cum avem și noi la frontieră”, dar aceasta nu justifică o decizie care “riscă să blocheze bunele relații pe care am început să le construim cu Federația Rusă”.

“Eu voi continua să merg la Moscova și să promovez interesele țării noastre, să muncesc pentru consolidarea parteneriatului strategic pe care îl avem cu Federația Rusă. Vă informez și despre faptul că o vizită de lucru în acest context va avea loc chiar săptămîna viitorare, în perioada 17-18 martie curent”, a ţinut să precizez Igor Dodon.

Reamintim: președintele Parlamentului, Andrian Candu, și prim-ministrul Pavel Filip au avut joi o întrevedere cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametşin.

Tema discuției a constituit-o transmiterea unei note către conducerea politică a Federației Ruse, prin care sunt semnalate o serie de abuzuri comise împotriva oficialilor din Parlament, Guvern, serviciile speciale și partidele Coaliției de Guvernare din Republica Moldova.

În ultimele luni, cel puțin 25 de oficiali moldoveni au fost opriți și tratați abuziv la intrarea în Federația Rusă.

Ambasadorul rus a fost anunțat că până la soluționarea acestei probleme, oficialilor moldoveni li se va cere să se abțină de la deplasări în Federația Rusă.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.