Francois Hollande păstrează „misterul” asupra unei candidaturi la alegerile prezidențiale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele francez Francois Hollande păstrează încă misterul asupra unei eventuale candidaturi la alegerile prezidențiale din acest an, în condițiile în care peste o săptămână expiră termenul limită pentru înscrierea în cursa electorală, informează RT.com.

Potrivit jurnaliștilor de la Le Parisien, anturajul actualului șef de stat are pregătite 500 de sponsorizări pentru eventualitatea în care Hollande și-ar anunța candidatura.

„Acest om nu a închis niciodată vreo fereastră, între timp condițiile s-au schimbat”, a declarat un apropiat al liderului de la Elysée.

Hollande nu a anunțat nici măcar ce candidat va susține la acest scrutin. Potrivit Le Parisien, președintele le-ar fi cerut apropiaților săi să „rămână grupați” și să nu se alăture nici lui Emmanuel Macron, nici lui Benoît Hamon, înainte de 20 martie.

Indiferent de decizia pe care o va lua Francois Hollande, acesta și-a asumat deja misiunea de a nu permite Frontului Național și candidatei Marine Le Pen de a câștiga alegerile.

„Ultima mea datorie este aceea de a face totul ca Franța să nu fie convinsă de un astfel de proiect”, a declarat Francois Hollande într-un interviu pentru ziarul Le Monde.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...