Actualitate

Moldova a ocupat locul 46 din 128 de ţări, în clasamentul global al inovaţiei

Republica Moldova este urmată de Croaţia şi România. Dintre statele postsocialiste cel mai sus clasată este Estonia (24), urmată la câteva poziții de Cehia (27).

Clasamentul anului 2016 este condus de economiile tradițional inovatoare, printre primii cinci regăsindu-se Elveția, Suedia, Marea Britanie, SUA și Finlanda. La coadă se află Togo, Guineea şi Yemen.

Clasamentul este întocmit în baza a 82 de indicatori, grupați în şapte seturi care se referă la calitatea instituțiilor, capitalului uman, infrastructurii, complexității pieței, structurii afacerilor, producției de tehnologie și producției creative.

Ediția menționată se remarcă prin faptul, că analizează impactul politicilor orientate spre inovare asupra creșterii și dezvoltării economice.

Indexul Global al Inovației este realizat anual de renumita Școală Internațională de Afaceri INSEAD, Universitatea americană Cornell în colaborare cu OMPI, cu scopul de a îmbunătăți modul în care procesul de inovare este măsurat și înțeles, promovând o viziune largă privind inovarea aplicabilă economiilor dezvoltate și emergente deopotrivă.

În anul 2015, Republica Moldova s-a plasat pe locul 44 cu 39,4 puncte. 

infotag.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *