Un diplomat din Republica Moldova, prezent la prânzul de la Casa Albă găzduit de MelanieTrump

Însărcinatul cu afaceri ad interim al Ambasadei Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii și Mexic, Tatiana Solomon, a participat pe 8 martie la prânzul de la Casa Albă, din State Dining Room, găzduit de Prima Doamnă, Melanie Trump, cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei Republicii Moldova în SUA.

Evenimentul a reunit 50 de femei, reprezentante ale Administraţiei Trump, Congresului SUA şi ale corpului diplomatic acreditat din capitala federală.

Printre invitaţi au participat Ivanka Trump, soţia vicepreşedintelui Mike Pence, Karen, senatoarea Susan Collins, consilierul preşedintelui Kellyanne Conway şi secretarul pentru educaţie, Betsy DeVos. Preşedintele SUA, Donald Trump şi vicepreşedintele Mike Pence şi-au făcut apariţia pentru scurt timp la eveniment.

În marja evenimentului, Tatiana Solomon a efectuat un schimb succint de opinii cu vicepreşedintele SUA, Mike Pence, şi a prezentat subiectele de interes comun de pe agenda bilaterală cu Statele Unite. În discuţia cu Prima Doamnă Melania Trump a fost subliniată importanţa promovării unor programe de colaborare pe egalitatea de gen.

Reuniunea a fost primul eveniment organizat la iniţiativa Primei Doamne pentru a reflecta asupra rolului femeilor în societate, asigurarea păcii şi stabilităţii în lume şi concomitent asupra provocărilor cu care se confruntă femeile în viaţa cotidiană în procesul de conciliere a vieţii de familie cu cea profesională, inclusiv fenomenul traficului de fiinţe umane.

Preşedintele Trump a evocat printre altele în remarcile sale despre importanţa participării femeilor în activităţile de prevenire, mediere şi soluţionare a conflictelor internaţionale.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.