(STUDIU) Jocul Pokemon Go poate fi benefic pentru sănătate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Jocul Pokémon Go, care a căpătat popularitate incredibilă anul trecut, îi poate determina pe utilizatori să facă până la o mie de pași pe zi și să reducă astfel riscul atacului cardiovascular la persoanele supraponderale sau sedentare. Asta spune un studiu realizat de Asociația Americană a Inimii, citat de Agerpres.

Cercetătorii au studiat 167 de persoane care au jucat Pokémon Go. S-a constatat că jucătorii au realizat într-adevăr aproape 2.000 de pași în plus pe zi, ceea ce reduce cu 8% riscul cardiac sau de accident vascular cerebral.

Înainte de a juca Pokémon Go, participanții făceau în medie 5.678 de pași pe zi, însă numărul acestora a crescut la 7.654 după ce au intrat în joc.

„Rezultatele sugerează că jocurile care necesită o activitate fizică, precum Pokémon Go, pot încuraja într-adevăr persoanele sedentare să facă exerciții fizice”, a precizat Hanzhang Xu, cercetătoare de la Universitatea Duke, din Carolina de Nord, SUA.

Deși, potrivit ei, interesul pe care îl arată inițial utilizatorii poate scădea cu timpul, realizarea unei activități fizice poate fi mai bună decât cea de a sta așezat într-un fotoliu. „Studiul nostru poate fi util pentru realizarea și a altor jocuri digitale care să-i încurajeze pe oameni să facă mai multă mișcare”, a spus ea.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...