(foto/video) GENEVA 2017: Aston Martin anunţă brandul AMR şi primele maşini ale acestuia

Compania britanică Aston Martin a anunţat la Salonul Auto de la Geneva lansarea unui sub brand nou numit AMR. Sub această denumire vor fi lansate versiunile “extreme” sau cele mai performante ale modelelor mărcii.

Pentru a demonstra ce poate face subdiviziunea AMR, au fost deja pregătite două maşini: un model Rapide cu patru uşi şi motor V12, dar şi o versiune de circuit a lui V8 Vantage.

Reprezentaţii Aston Martin au explicat la Palexpo că noul brand a fost creat pentru a adapta maşinile de serie, care sunt omologate pentru drumurile publice, acelor performanţe pe care le au modelele de curse.

Totodată, noua linie AMR va fi împărţită în două categorii: AMR – pentru maşini performante “obişnuite” şi AMR Pro – pentru maşini cu o mai mare putere şi design agresiv.

Din această primă categorie face parte modelul Rapide. Motorul V12 de sub capotă dezvoltă 600 de cai putere şi poate accelera maşina până la 338 km/h. Aston Martin spune că astfel Rapide AMR este cel mai rapid automobil cu patru uşi din lume.

O altă caracteristică a noului produs este schema de culori Stirling Green, la care se mai adaugă jante de 21 de inci şi un kit exterior aerodinamic agresiv cu elemente din fibră de carbon.

În habitaclu, scaunele frontale au o carcasă din acelaşi material uşor, tapiţeria este din Alcantara, iar inserţiile din nou de fibră de carbon.

Pe de altă parte, Vantage AMR Pro nu este destinat pentru drumurile publice şi se deosebeşte printr-un motor V8 cu 507 CP, folosit pe modelele de curse GT4.

Cel mai puternic V8 Vantage din istorie a mai primit o suspensie reglabilă, jante de 19 inci cu anvelope Michelin Pilot Cup 2 şi care sunt prinse într-un singur punct, dar şi o cuşcă de protecţie, un eleron şi un difuzor imens.

Aston Martin va produce doar 7 exemplare Vantage AMR Pro şi 210 Rapide AMR. Ulterior va apărea câte o versiune AMR pentru fiecare model din gamă.

Sursă imagini: Motor1

Cmentariile sunt închise