Arme şi muniţii la nordul ţării: Gruparea a fost deconspirată de SIS

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Membrul unei filiere de comercializare a armelor şi muniţiilor a fost identificat şi reţinut de către Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) în comun cu Procuratura raionului Donduşeni. Aceştia au au adunat dovezi ce demonstrează că în nordul țării activa o grupare, care comercializa dispozitive și părţi componente ale tehnicii militare blindate.

Potrivit SIS, persoana reținută intenţiona să vândă un dispozitiv de model ,,ТКН-3М”, utilizat la autovehiculele blindate pentru monitorizare la distanţă.

Elementul se instalează la turela de lucru a comandantului pentru tancurile de model T55, T62, T64 şi T72 şi este destinat pentru observarea vizuală a câmpului de luptă pe timp de zi şi noapte. Bărbatul, care pretindea circa 690 de dolari pentru acest dispozitiv, a fost reţinut în flagrant.

În cadrul perchezițiilor efectuate la un şir de adrese ale figuranţilor dosarului au fost depistate şi ridicate mai multe arme: un pistol de model „Fort – 12 P” cu încărcător şi 3 cartuşe, un încărcător cu 7 cartuşe de calibru 9 mm, 44 cartuşe de calibru 9 mm, 5 cartuşe, pistol pneumatic cu 5 cartuşe, pistol „Baikal – 442”, armă de vânătoare de model „ИЖ 27 ЕМ – 1С”, 12 cartuşe de calibru 12mm şi 17 mm, 5 cartuşe de calibru 7,62 mm de la o armă neidentificată. Armele şi muniţiile au fost transmise spre expertizare şi verificare a legitimităţii deţinerii acestora.

De asemenea, au fost depistate 21 643 de lei, 85 769 de hrivne ucrainene şi 830 de dolari, a căror provenienţă urmează a fi stabilită.

Bărbatul este cercetat acum penal pentru purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea armelor de foc, precum şi sustragerea lor, cu excepţia armei de vânătoare cu ţeavă lisă, sau a muniţiilor fără autorizaţia corespunzătoare.

În cazul în care vinovăţia persoanei va fi demonstrată, aceasta riscă să facă până la trei ani, să plătească o amendă de până la 47 500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...