Incidentul armat a avut loc într-o zonă rezidenţială din apropierea unei şcoli din Kista, scrie Agerpres.

„La 22:06 am fost alertaţi că în Kista au fost găsiţi doi oameni cu răni provocate de gloanţe. Apelantul a menţionat că o maşină a demarat în trombă”, a declarat Anna Westberg, purtătoare de cuvânt a poliţiei din Stockholm.

La scurt timp după primirea apelului, poliţiştii s-au deplasat la locul tragediei, de unde i-au transportat pe cei doi bărbaţi la spitalul universitar Karolinska fără a mai aştepta ambulanţa. Unul dintre cei doi bărbaţi a murit la o oră după incidentul armat, iar celălalt joi în jurul orei locale 4:00 (3:00 GMT).

Potrivit cotidianului suedez Aftonbladet, cei doi bărbaţi fuseseră împuşcaţi în cap, dar informaţia nu a fost deocamdată confirmată de poliţie.

În acest caz a fost lansată o anchetă, dar nu au fost operate arestări. Poliţia suedeză a afirmat că nu doreşte să facă speculaţii legate de motivele incidentului armat, însă nu a exclus o eventuală reglare de conturi între bande infracţionale. Anchetatorii investighează şi o eventuală legătură cu un dublu asasinat comis în timpul acestei săptămâni în zona oraşului Stockholm.