În Republica Moldova a apărut un nou partid, care va reprezenta „voinţa poporului”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pe arena politică din Republica Moldova a apărut o nouă formaţiune. Este vorba de Partidul Politic „Voinţa Poporului”.

Lansarea partidului a fost anunţată, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă. Reprezentanţii grupului de iniţiativă spun că scopul principal al formaţiunii este schimbarea în bine a situaţiei din ţară, astfel, la baza activităţii ar urma să stea voinţa cetăţenilor.

Liderul grupului de iniţiativă, Nicolae Gârbu, a criticat guvernările din ultimul timp, care s-au declarat pro-europene, spunând că acţiunile lor nu s-au încadrat în democraţia promovată de Uniunea Europeană. Astfel, acesta a motivat necesitatea apariţiei pe arena politică a unei noi formaţiuni, care să asculte „voinţa poporului”.

„Viaţa a aproximativ 70% din cetăţeni este sub nivelul demnităţii umane şi este insuportabilă. Structura demografică arată prost. Îmbătrânirea şi mortalitate corupţia şi furturile din sistemul bancar pun în pericol existenţa ţării. Guvernarea fură în continuare banii publici. Reglările de conturi sunt prezentate de actuala guvernare drept acţiuni menite să stopeze corupţia. Guvernările care s-au perindat la putere în ultimul timp s-au declarat pro-europene, dar acţiunile lor au venit în contradicţie cu democraţia şi statutul pe care îl are Uniunea europeană. Pentru a readuce încrederea cetăţenilor este nevoie de stabilitate politică, iar noi vrem schimbarea reală şi profundă a lucrurilor. Politicienii trebuie să fie colacul de salvare, astfel încât atunci când apare o problemă aceştia să caute soluţii, dar nu să fure statul”, a declarat Nicolae Gârbu.

Potrivit acestuia, noua formaţiune îşi propune „identificarea poporului ca putere, restabilirea ordinii de drept şi scoaterea statului din captivitate, eliminarea corupţiei şi a oligarhiei, excluderea traseismului politic din Parlament.

Deşi au stabilite priorităţi clare, reprezentanţii noii formaţiuni nu a dorit să spună de unde vor proveni banii necesari pentru activitate şi nu s-au expus pe marginea iniţiativei lansate de liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, de a introduce votul uninominal în Republica Moldova.

„Luni sau marţi vom organiza o conferinţă, în cadrul căreia ne vom expune vizavi de propunerile venite din partea unui partid politic. Trebuie să ştim voinţa poporului. La moment, ne aflăm în discuţii cu oamenii din ţară”, a declarat Ştefan Urîtu, membru al grupului de iniţiativă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...