Tinerii din Moldova pot trece examenul İÜYÖS pentru a obține posibilitatea de a studia în Turcia

istanbul

Tinerii din Moldova pot susține examenul İÜYÖS 2017 la Chișinău pentru a avea posibilitatea să-și facă studiile la Universitatea din Istanbul. Data limită de înscriere este 24 martie 2017.

Examenul va avea loc simultan în 71 de orașe ale lumii, inclusiv în Chișinău pe 29 aprilie 2017, ora locală a Turciei 15:00. Pentru a fi admiși la examen trebuie să completați formularul online.

În cadrul formularului trebuie să specificați orașul în care doriți să susțineți examenul, informații personale, despre educația dvs și să atașați o fotografie și diploma de studii.

După completarea formularului participanții obțin un Număr al Aplicantului. Acesta poate fi obținut o singură dată și trebuie păstrat cu grijă fiindcă este necesar pentru examen și toate tranzacțiile ulterioare.

După aplicare cererile candidaților sunt evaluate, se verifică corectitudinea informațiilor furnizate și dacă taxa a fost achitată. Pentru a fi admis la examen trebuie achitată o taxă în mărime de 20 $ sau euro până pe 24 martie.

Solicitanții care întrunesc toate condițile în urma procesului de evaluare primesc un Card de Admitere pe care trebuie să-l tipărească și să se prezinte cu el în ziua examinării. Detaliile despre locul și ora exactă vor fi comunicate solicitantului prin e-mail.

Sunt eligibili participanții care sunt în ultimul an de studii sau absolvenți și nu sunt cetățeni ai Turciei. De asemenea, sunt acceptați cei a căror a doua cetățenie este a Turciei.

Limba de comunicare dintre Universitate și solicitant este engleza și turca. Documentul İÜYÖS obțiut este valabil timp de un an universitar după data examinării.

Pentru informații suplimentare consultați Ghidul de examinare sau accesați pagina oficială.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente