Activitatea cerebrală poate continua și după moarte

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Activitatea cerebrală din ultimele clipe ale vieții a fost studiată îndelung, iar acum cercetările arată că semnalele electrice pot apărea chiar și după moarte.

Cercetătoarea canadiană Loretta Norton, alături de o echipă de oameni de știință de la University of Western Ontario, au examinat această problemă delicată în cadrul unui experiment, publicând rezultatele ulterior. Acest experiment s-a bazat pe înregistrările electroencefalografice ale unor pacienți conectați la sisteme de menținere a vieții cu aparatură artificială, aceștia fiind deconectați și monitorizați pentru până la 30 de minute după moarte, scrie playtech.ro.

Activitatea cerebrală exista în cazul tuturor pacienților, niciunul dintre aceștia fiind în moarte cerebrală la momentul începerii experimentului, iar timpul 0 din graficul de mai jos reprezintă momentul morții clinice. Acesta este momentul în care tensiunea arterială devine constantă, indicând faptul că inima s-a oprit. Momentul 0 apare la câteva minute după ce pacienții au fost deconectați de la sistemele de menținere în viață, arată discovermagazine.com.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...