Actualitate

Reţinuţi pentru şantaj şi ameninţare cu violenţă fizică

Astfel, poliţia a fost sesizată de victimă, care a declarat că în timp ce se deplasa cu automobilul personal pe o stradă din oraşul Călăraşi, alte două automobile i-ar fi blocat trecerea. După care, trei bărbaţi necunoscuţi, l-ar fi scos forţat din automobil, ameninţându-l cu distrugerea automobilului şi violenţă fizică, dacă timp de câteva zile nu le va fi transmisă suma de 400 de euro. Victima nu s-a conformat cerinţei acestora, ulterior, peste o perioadă de timp, suspecţii l-au ameninţat din nou, cerându-i suma de 500 de euro. Motivul şantajului a fost inventat de suspecţi.

În urma efectuării măsurilor speciale de investigaţii, efectuate de ofiţerii Direcţiei Combaterea crimei organizate a Inspectoratului Național de Investigaţii în comun cu angajaţii Inspectoratului de Poliţie Călăraşi şi Procuratura raionului Călăraşi, suspecţii au fost identificaţi. Ulterior, forţele de ordine au organizat operaţiunea de reţinere a acestora.

Astfel, bărbaţii au fost reţinuţi în timp ce primeau bani în sumă de 500 de euro de la victimă.

Datorită intervenţiilor prompte ale poliţiei, acţiunile ilegale ale bănuiţilor au fost prevenite, suspecţii fiind reţinuţi de poliţie pentru 72 de ore.

Ca urmare a percheziţiilor corporale şi în automobil, au fost depistaţi banii care i-a primit din partea victimei în sumă de 500 de euro, un cuţit cu care a fost ameninţat victima şi telefoane mobile.

Pe acest caz, a fost iniţiată o cauză penală în baza art. 189 alin. 2 Cod Penal al RM. Conform legislaţiei, persoanele culpabile de şantaj se pedepsesc cu închisoare de la 5 la 7 ani.

Actualmente, sunt întreprinse măsuri de identificare a tuturor persoanelor care au avut de suferit în urma acţiunilor ilegale ale membrilor grupului menţionat.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *