8 Martie: Ce mesaje şi urări virtuale au transmis Dodon, Candu, Năstase sau Usatîi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii, conducerea Republicii Moldova, dar şi reprezentanţii partidelor de opoziţie au adresat mesaje de felicitare pentru mame, bunici, surori şi fiice.

Preşedintele Igor Dodon a promis că va veni mereu în sprijinul mamelor cu mulţi copii şi va promova legi ce să le favorizeze.

„Vă adresez din toată inima cele mai sincere felicitări cu prilejul sărbătorii de 8 Martie. Vă doresc să aveți parte de căldura celor apropiați și să purtați mereu primăvara în suflet. Nu voi înceta să repet că sunteți, cu adevărat, cea mai frumoasă, cea mai nobilă și cea mai respectată jumătate a societății noastre. Anume vouă vă aparține meritul păstrării integrității noastre ca societate și popor”, a declarat Igor Dodon.

Un mesaj de felicitare a adresat şi premierul Pavel Filip. Potrivit lui, ziua de 8 Martie este un prilej în plus de a onora femeia.

„Oricare ar fi numele ce o defineşte – mamă, fiică, soţie, bunică – femeia este cea care ne inspiră, ne încurajează, ne alină şi creează. Ea este gingaşă şi puternică, fragilă şi curajoasă. Vă mulţumesc pentru dăruirea, devotamentul şi bunătatea sufletească de care daţi dovadă. Să aveţi parte de sănătate, noi împliniri, bucurii şi clipe fericite alături de oamenii dragi”, a specificat Pavel Filip.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, este de părere că „femeile merită mai mult decât dragoste, ele merită respectul şi suportul bărbaţilor”.

Liderul Partidului Libera, Mihai Ghimpu a transmis că „nu există sărbătoare mai frumoasă decât ziua, dedicată celei mai sublime ființe – femeii, deci ziua mamelor noastre, ziua iubitelor noastre, ziua, care ne amintește, că avem pentru cine trăi, avem pe cine face fericite”.

Cu mesaje de felicitare au venit şi reprezentanţii partidelor de opoziţie. Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a apărut aseară, într-un materila video live pe Facebook, cu flori în brațe şi a recitat o poezie dedicată tuturor femeilor alcătuită chiar de el.

La rândul său, liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, spune că „fără mamele noastre şi fără copilițele care ne luminează cerul albastru al existenței” ziua de 8 martie nu ar avea nico importanţă.

„Pentru că faci această lume mai elegantă, mai frumoasă și mai demnă, Sărut, Femeie, mâna Ta. Fiecare sărbătoare e marcată de simboluri aparte care o definesc. Ce anume face ziua de astăzi mai deosebită, mai plină de conținut? Florile, cadourile, primăvara? Poate Cuvântul, de la care a pornit izvorul lumii? Dar ce ar fi toate acestea fără mamele noastre, fără copilițele care ne luminează cerul albastru al existenței? Ce ar fi toate acestea fără însăși Femeia? Deșertăciune și iarăși deșertăciune. Astăzi e Ziua Voastră! E un prilej, încă un prilej să vă spunem la mulți ani și să vă arătăm cât de mult vă iubim, vă apreciem, vă respectăm. E un prilej pentru a vă mulțumi încă o dată pentru că ne sprijiniți familiile, pentru că ne consolidați societatea. Pentru că faceți această lume mai elegantă, mai frumoasă și mai demnă. Iată de ce, împreună cu marele nostru mângâietor de cuvinte, Dumitru Matcovschi, și vocea zguduitoare a lui Ion Aldea Teodorovici, vă spun cu pietate – Sărut, Femeie, mâna Ta”, se arată în mesajul lui Năstase.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...