I-au blocat calea, l-au scos din automobil şi i-au cerut 400 de euro. Ce a păţit un tânăr din Călăraşi// VIDEO

Un tânăr de 25 de ani, domiciliat în raionul Călăraşi, a trăit coşmarul vieţii sale, după ce timp de o lună a fost şantajat de trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 27 şi 34 de ani, din raionul Călăraşi şi oraşul Ialoveni. Cei trei, condamnaţi anterior pentru trafic de droguri, au invocat un motiv inventat şi i-au cerut 400 de euro, în caz contrar l-au ameninţat cu volenţa fizică.

Astfel, poliţia a fost sesizată de victimă, care a declarat că în timp ce se deplasa cu automobilul personal pe o stradă din oraşul Călăraşi, alte două automobile i-ar fi blocat trecerea. După care, trei bărbaţi necunoscuţi, l-ar fi scos forţat din automobil, ameninţându-l cu distrugerea automobilului şi violenţă fizică, dacă  timp de câteva zile nu le va fi transmisă suma de 400 de euro.

Victima nu s-a conformat cerinţei acestora, ulterior, peste o perioadă de timp, suspecţii l-au ameninţat din nou, cerându-i suma de 500 de euro. Motivul şantajului a fost inventat de suspecţi.

În urma efectuării măsurilor speciale de investigaţii, suspecţii au fost identificaţi. Ulterior, forţele de ordine au organizat operaţiunea de reţinere a acestora. Astfel, bărbaţii au fost reţinuţi în timp ce primeau bani în sumă de 500 de euro de la victimă.

Datorită intervenţiilor prompte ale poliţiei, acţiunile ilegale ale bănuiţilor au fost prevenite, suspecţii fiind reţinuţi de poliţie pentru 72 de ore.

Ca urmare a percheziţiilor corporale şi în automobil, au fost depistaţi banii care i-a primit din partea victimei în sumă de 500 de euro, un cuţit cu care a fost ameninţat victima şi telefoane mobile.

Pe acest caz, a fost iniţiată o cauză penală. Conform legislaţiei, persoanele culpabile de şantaj se pedepsesc cu închisoare de la 5 la 7 ani.

Actualmente, sunt întreprinse măsuri de identificare a tuturor persoanelor care au avut de suferit în urma acţiunilor ilegale ale membrilor grupului menţionat.

[youtube id=”4WyGP9OCjIw” start=”0″]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.