O peliculă autohtonă va fi proiectată la Chişinău. Filmările au avut loc la un conac boieresc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O peliculă, filmată în Republicii Moldova va fi proiectată pe 16 martie la cinematograful „Odeon” din Chişinău. „Flutulus” este filmul de scurt metraj, de 30 de minute, în regia lui Igor Sadovski, cu participarea actorilor Dana Ciobanu din Chişinău şi Oliver Toderiţă din Bucureşti.

Filmul spune povestea unui cuplu aflat în dilemă, neîncrezător în fața unei noi Vieți, ce se refugiază în căutarea unui răspuns. Este lupta dintre cele două coordonate ale Vieții, personalitatea și sufletul.

Pelicula este o dramă poetică, inspirată din parabola „Ucenicul şi Fluturele” şi scoate în evidenţă importanţa deciziilor pe care trebuie să le luăm zi de zi. „Fiind în etapa de a lua o hotărâre despre tematica unui nou scurt metraj, m-am gândit să fac un film chiar despre Decizie, despre faptul că „Totul este în mâinile noastre”. Astfel, s-a născut scenariul „Flutulus”, film ce abordează o problemă socială a unui cuplu în căutarea unei decizii.”, explică regizorul filmului.

Filmările au avut loc la complexul „Vila cu parc Mândâc”, un conac boieresc, proiectat de arhitectul Alexandru Bernardazzi la sfârşitul secolului XIX, în nordul Republicii Moldova; în platoul Studioului Moldova-Film din Chişinău şi pe râul Nistru, în regiunea Molovata, Dubăsari.

Imaginea filmului este semnată de Veaceslav Cebotari, iar coloana sonoră a fost scrisă de compozitorul Dorel Burlacu, Maestru în Artă. Piesa „Haosoleum” din cadrul albumului cu acelaşi nume al formaţiei Alternosfera a fost aleasă pentru realizarea videoclipului muzical oficial al filmului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...