Cât de infractoare sunt femeile din Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Femeile din Republica Moldova săvârşesc infracţiuni în proporţie mult mai mică decât bărbaţii şi încalcă legea la o vârstă mai înaintată, arată datele Biroului Naţional de Statistică.

Din totalul de persoane care au săvârşit infracţiuni în anul 2015, 7,5% au fost femei comparativ cu 92,5% bărbaţi.

Reprezentantele sexului frumos sunt mai des sunt implicate în săvîrşirea infracţiunilor grave: 20,2% din total femei care au fost implicate în săvârşirea infracţiunilor au comis infracţiuni excepţional de grave, deosebit de grave şi grave, comparativ cu 15,9% în cazul bărbaţilor.

Bărbaţii infractori însă, mai frecvent au antecedente penale (3,8% comparativ cu 3,2%) şi mai des săvârşesc infracţiunii în stare de ebrietate (16,2% comparativ cu 4,1% în cazul femeilor).

Femeile comparativ cu bărbaţii încalcă legea la o vârstă mai înaintată. Cel mai frecvent comit infracţiuni femeile în vârstă de 30 şi mai mulţi ani (52,5%) şi cele în vârstă de 18-24 ani (18,8%), iar în cazul bărbaţilor acest indicator constituie 43,8% şi 23,5%.

Femeile săvârşesc mai des infracţiuni legate de droguri, infracţiuni contra sănătăţii publice şi escrocherii. Bărbaţii însă, sunt implicaţi mai mult în săvîrşirea infracţiunilor în domeniul transporturilor, huliganism şi violenţă în familie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...