Potrivit agenţiei de presă Reuters, bărbaţi înarmaţi, printre care cel puţin unul îmbrăcat în medic, au atacat spitalul militar Sardar Daud Khan, situat într-o zonă apropiată de ambasada SUA la Kabul, angajându-se într-un schimb de focuri cu forţele de securitate aflate în interiorul clădirii.

Un angajat al spitalului, Abdul Qadir, a declarat că a văzut un individ înarmat şi îmbrăcat în uniforma de medic deschizând focul cu un pistol-mitralieră AK-47 ţinut ascuns până atunci. Cel puţin un pacient şi un angajat al spitalului au fost omorâţi. Martorul citat a auzit focuri de armă trase şi din alte locuri asupra clădirii spitalului.

Postul de televiziune Tolo News a relatat că un medic care lucra în spitalul Sardar Daud Khan a declarat că în clădirea atacată a fost detonată o încărcătură explozivă, după care mai mulţi bărbaţi înarmaţi cu arme automate şi grenade au intrat în incinta spitalului. Atacatorii ar fi ocupat etajele 3 şi 4 ale clădirii şi s-au angajat într-un schimb de focuri de armă cu forţele de securitate afgane trimise la locul incidentului.

Zona în care este situat spitalul a fost blocată de forţele de securitate afgane. Acest atac survine la o săptămână după ce zeci de persoane au fost ucise sau rănite într-o serie de atacuri coordonate şi revendicate de insurgenţii talibani asupra unei secţii de poliţie şi unui birou al serviciilor de informaţii afgane de la Kabul.