Alergiile alimentare ar putea fi neutralizate cu ajutorul unui plasture

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O companie biofarmaceutică franceză a dezvoltat primul plasture transdermic eficace împotriva alergiei la alune și arahide, conform celor mai recente rezultate ale unui studiu clinic prezentat în weekend în Statele Unite. Acesta s-a dovedit a fi o soluție promițătoare și împotriva altor alergeni alimentari.

Acest plasture epidermic numit Viaskin poate reduce cu 98% riscul de șoc alergic exacerbat, care poate fi fatal, conform unui studiu clinic aflat în faza a 2-a, efectuat timp de peste doi ani asupra unui grup compus din 171 de pacienți cu vârste între 4 și 11 ani, notează Agerpres.

Agenția pentru Alimente și Medicamente (Food and Drug Administration) a Statelor Unite a acordat statutul de agent terapeutic acestui plasture, deschizând calea către un proces accelerat de autorizare de punere pe piață a acestuia, posibil în 2018, mai arată sursa citată.

Plasturele conține un extract foarte concentrat de proteine de arahide — 250 de micrograme — ce pătrunde în epidermă fără a trece în sânge, evitându-se astfel riscul de șoc alergic în timp ce se produce desensibilizarea treptată. El se bazează pe o descoperire care a demonstrat că este posibil să se acționeze asupra sistemului imunitar prin piele. Plasturele trebuie purtat în permanență și se schimbă zilnic.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...