Studiu: Încălzirea globală va duce la perturbarea a patru cincimi din oceanele lumii până în anul 2050

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Încălzirea globală va conduce la perturbarea a patru cincimi din oceanele lumii până în anul 2050 în cazul în care emisiile de gaze cu efect de seră vor continua să crească, amenințând populațiile de pești, care reprezintă principala sursă de hrană a circa un miliard de oameni.

Pe de altă parte, limitarea emisiilor provocate de intervenția omului ar oferi vieții marine mai mult timp pentru a se adapta la condițiile de încălzire globală sau pentru a-și muta habitatul în ape mai reci din apropierea polilor, au adăugat cercetătorii, citați de Agerpres.

Declinul înregistrat în ceea ce privește cantitatea de oxigen din ape și reducerea nutrienților, ambele efecte fiind asociate cu schimbările climaterice, se vor adăuga la efectele negative ce vor fi resimțite la nivelul oceanelor lumii în acest secol, au completat experții.

Evaluarea impactului încălzirii globale asupra apelor este importantă deoarece unul din șapte indivizi — sau circa un miliard de persoane — depinde de oceane ca principală sursă de proteine, conform specialiștilor din Germania, Statele Unite, Franța, Norvegia și Marea Britanie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...