În Moldova va fi lansat Rockstart Launchtrack powered by Tekwill – primul program de pre-accelerare pentru Europa de Est, Țările Baltice și Asia Centrală

rsz_baner_11-01

Republica Moldova va găzdui primul program de pre-accelerare pentru Europa de Est, Țările Baltice și Asia Centrală – Rockstart Launchtrack powered by Tekwill – devenind astfel o destinație atractivă pentru startuperii din întreaga regiune.

Prin acest program Tekwill vine să creeze mediul și premisele favorabile dezvoltării unor startupuri profitabile și să ofere potențialilor antreprenori din Moldova asistența necesară realizării ideilor și soluțiilor cu potențial global”, spune Ana Chirița, Director Executiv al Asociației Naționale a Companiilor din domeniul TIC / Coordonator al Proiectului ”Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC”.

Programul constituie o colaborare între Centrul de Excelență în domeniul TIC Tekwill și Rockstart, ”mașinăria globală de startupuri” ale cărei programe și inițiative înregistrează performanțe remarcabile în lansarea startupurilor scalabile. Din 2011 și până în prezent, sub supravegerea a celor 300 mentori Rockstart, 88 de startupuri au absolvit cu success acceleratoarele Rockstart, iar 75% din ele au obținut investiții în valoare însumată de 43 milioane euro.

Programul „Rockstart Launchtrack powered by Tekwill” este implementat cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) în cadrul Proiectului ”Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”.

Cui se adresează?

Programul este dedicat entuziaștilor și antreprenorilor începători, care au deja o idee sau un prototip și aspiră să lanseze un produs inovator. În cadrul programului pot aplica antreprenori din țările Europei de Est, Țările Baltice și Asia Centrală.

Programul este deschis echipelor sau persoanelor care își doresc să creeze viitorul, utilizând tehnologii inovatoare pentru un impact pozitiv. Pentru a fi eligibil, trebuie sa fii în etapa dezvoltării unui prototip sau să ai o idee în etapa care precedă un Produs Minim Viabil.

Ce reprezintă?

Launchtrack este un program de 60 de zile (31 martie – 3 iunie) care va ajuta participanții să:

  • Valideze ideile pe care le au și să dezvolte soluțiii care răspund problemelor reale;
  • Acumuleze cunoștințele fundamentale privind lansarea unui produs și crearea unei afaceri;
  • Exploreze piața spre care se orientează și necesitățile consumatorilor;
  • Dezvolte un produs minim viabil;
  • Scaleze produsul conceput la nivel internațional.

 

program image 1

Cum funcționează?

Launchtrack va susține potențialii antreprenori să parcurgă calea de la idee la produse prin:

  • Suport și consultanță din partea mentorilor Rockstart – mentori excelenți, cu experiență extensivă în susținerea startupurilor;
  • Transfer efectiv de cunoștințe, know-how și experiență privind instrumentele, principiile, mecanismele de utilizat;
  • Posibilitatea de a se afla pe întreg parcursul programului în cadrul Tekwill, cel mai inovativ hub educațional și antreprenorial din Moldova și de a beneficia de un mediu prietenos, atractiv și favorabil creării soluțiilor inedite.

Programul este divizat în patru etape care reflectă cele mai importante faze ale unui startup la început de dezvoltare: validarea problemei, corelarea problemei cu soluția, potențial petru piața globală și gata de finanțare. Sesiunile programului se vor desfășura în weekend (de vineri până duminică), iar pentru a parcurge fiecare etapă, este necesar să fii prezent la toate sesiunile.

Pentru data de 3 iunie este planificat Investor Pitch Event (Demo Day), în cadrul căruia participanții vor prezenta progresele atinse unui public format din mentori, antreprenori, potențiali investitori și membri ai comunității de startupuri.

Cum să aplici?

Pentru a aplica în cadrul Programului, completează formularul aici. Termen limită de înregistrare – 17 martie, 2017. Pentru mai multă informație, accesează pagina Programului aici sau contactează-ne la [email protected].

“Vedem provocările întâmpinate de antreprenori în procesul de realizare a ideilor. Mult prea des observăm că antreprenorii încep lucrul asupra unei soluții fără a înțelege cu adevărat problema. Rockstart oferă suport antreprenorilor începători ca să dezvolte un serviciu sau produs cu adevărat necesar utilizatorilor și rămână focusați asupra valorilor pe care le livrează consumatorilor. Unul dintre cele mai importante lucruri în care credem și ne dorim să îl transmitem în cadrul Launchtrack este faptul că poți să vinzi ceva înainte de a avea produsul final” , susține Rune Theill, Cofondator și CEO Rockstart

Dacă mai stai pe gânduri, vezi aici multitudinea de beneficii și oportunități pe care le oferă Rockstart Launchtrack powered by Tekwill:

  • Tekwill. Tekwill este locul unde oamenii, comunitatea, ideile, resursele, industria se întâlnesc pentru a identifica, facilita și amplifica excelența în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor. Anume Tekwill a lansat și va găzdui programul, dar și numeroase inițiative dedicate dezvoltării antreprenoriatului în Moldova. Vei putea participa la diversele evenimente și acțiuni interesante și utile, desfășurate la Tekwill pe parcursul și după încheierea programului;
  • Mentorat. Învață alături și de la cei mai buni mentori. Profită de resursele și cunoștințele valoroase pe care ei sunt gata să le împărtășească cu tine;
  • Suport din partea experților și mentorilor. Experții Rockstart și Tekwill te vor ajuta pe parcursului programului, oferindu-ți cunoștințele și recomandările potrivite pentru lansarea afacerii;
  • Equity free. Programul Launchtrack îți permite să îți validezi și lansezi startup-ul fără să cedezi din capitalul propriu;
  • Dezvoltare personală și de echipă. Programul include o componentă special focusată pe această dimensiune. Cunoaște-ți ADN-ul propriu și al echipei. Tu trebuie să crești împreună cu afacerea ta.
  • Acces la procesul de selectare pentru programe de accelerare. Parcurgerea pre-accelerării va crește șansele tale de a fi selectat în cadrul unui program de accelerare Tekwill sau Rockstart. Conform unui studiu realizat de Global Accelerator Learning Initiative, ”afacerile care au parcurs un program de accelerare au reușit să obțină investiții de aproape 8 ori mai mari decât afacerile care nu fost parte a unor asemenea programe.”
  • Spațiu de muncă. Cu un spațiu de peste 3600m2 și o ambianță special adaptată necesităților creative ale utilizatorilor și vizitatorilor, Tekwill va oferi acces la o multitudine de oportunități, începând cu spații de coworking, conexiuni cu rețele locale și internaționale de investitori, evenimente de comunitate până la laboratoare tehnice (IoT, 3D printing). Aici, startupurile vor beneficia de spațiu de lucru 24/7 și o infrastructură unică, concepută pentru a-i ajuta să parcurgă cu succes toate etapele critice de dezvoltare.
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente