Dezbatere publică: Putem folosi formele de funcţii şi profesii la feminin

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O dezbatere publică la tema: „Putem folosi sau nu, pe lângă forme de masculin, și formele de feminin pentru funcții și profesii?” va avea loc pe 10 martie în incinta Centrului de Ghidare în carieră al Universităţii de Stat din Moldova.

Necesitatea folosirii formelor feminine de funcții publice și de profesii rămâne o problemă lingvistică, mai mult ca atât, apare necesitatea de a privi real la evoluția societății și a mentalității colective sub aspectul egalității de gen, consideră organizatorii.

Problema folosirii unor denumiri de funcții publice și de profesii atât la masculin, cât și la feminin se simte tot mai acut în ultima perioadă în spațiul public, iar discuțiile fiind contradictorii din multiple cauze, solicită o elucidare imparțială.

De ce avem nevoie de acceptarea în dicționare, ulterior, în actele normative, a schimbărilor normelor lingvistice care țin de controversa masculin-feminin în denumirea de funcții publice și de profesii și pe ce poziție se situează Academia de Știință a Moldovei? Aceasta și alte aspecte ale problemelor lingvistice de gen vor fi discutate în cadrul dezbaterii publice.

Doritorii de a participa la eveniment trebuie să confirme prezenţa la adresa electronică: [email protected] sau la numărul de contact: 069668931.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...