Dosarul Platon: Acuzarea a finalizat prezentarea dovezilor: Avocat „Probele noastre pot servi pentru o sentință de achitare”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O nouă ședință de judecată în dosarul Platon a avut loc astăzi la Judecătoria Buiucani. În cadrul acesteia, procurorul a finalizat prezentarea probelor din partea acuzării.

„Astăzi a fost finalizată cercetarea probelor părții acuzării. Au fost examinate toate înscrisurile care atestă implicarea lui Veaceslav Platon în delapidarea mijloacelor financiare de la Banca de Economii. În continuare partea apărării urmează să ne prezinte lista probelor, după care începem cercetarea acestora”, a declarat procurorul Andrei Băeșu.

Potrivit avocaților lui Veaceslav Platon, dovezile procurorilor nu sunt concludente, ba dimpotrivă, reprezintă un plus pentru partea apărării. Mai mult, probele prezentate în instanța de judecată au fost rupte din context.

„Azi procurorul a finalizat prezentarea probelor și a citit materialele dosarului, care le consideră importante pentru acuzare. După noi, acestea au fost rupte din context și au fost prezentate selectiv. Deci, asta va reprezenta un plus pentru partea apărării. Data viitoare o să prezentăm probele noastre, care pot servi pentru o sentință de achitare. Vineri va fi prezentată lista martorilor. Noi avem vreo 50 de persoane. Sperăm că instanța de judecată va fi mai obiectivă și 30-40 de persoane vor fi admise de instanța de judecată”, a afirmat avocatul Eduard Rudenco.

Următoarea ședință de judecată va avea loc vineri la ora 11:00.

De menționat că, Veaceslav Platon este cercetat penal pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, fapt ce a condus la prejudicierea Băncii de Economii cu aproximativ 800 milioane de lei.

Procurorii au ajuns la concluzia că banii, obţinuţi prin înşelăciune sub formă de credite, au fost transferaţi pe conturile mai multor companii off-shore, pentru a le deghiza provenienţa ilegală, iar ulterior, o parte din ei a fost utilizată pentru stingerea unor credite obţinute anterior de către învinuit în băncile din Republica Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...