Rusia despre M17: „Nu este suficient să dovedești că „Buk” a fost adus din Federația Rusă, principalul lucru – intenția”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Federația Rusă își apără poziția la Curtea Internațională de la Haga insistând asupra faptului că Ucraina nu are niciun temei pentru acuzațiile făcute în instanță, pentru că cei care au livrat complexul de rachete „Buk”, nu au avut nicio intenție de a doborî avioane civile.

În special, unul dintre reprezentanții Federației Ruse la proces, șeful Departamentului MAE pentru noi provocări și amenințări, Ilia Rogacev, a declarat că Convenția privind combaterea finanțării terorismului cere nu doar dovedirea faptei unui act terorist sau acordarea de sprijin celor care au comis un act terorist, dar, de asemenea, că „sponsorul” să știe sau să aibă intenția unui atac terorist. „Adică trebuie să existe ori intenție, ori cunoaștere”, a subliniat Rogacev, scrie paginaderusia.ro.

De asemenea, avocatul angajat de partea rusă, Samuel Vordsvors, cel care a prezentat marți poziția juridică a Federației Ruse, a spus că în episodul cu livrarea în Donbass a complexului de rachete „Buk”, Ucraina nu a prezentat ordinele emise de Rusia pentru punerea în aplicare a atacului asupra MH17.
„Trebuie să existe probata intenție că „Buk” a fost livrat pentru a ataca aeronava civilă. Dar Ucraina susține doar că a fost livrat din Rusia, și nimic mai mult”, a explicat el.

De asemenea, el a insistat că, conform rapoartelor mass-media, separatiștii proruși intenționau să doboare avioane militare ucrainene, nu un avion civil.

Cu toate acestea, el nu a recunoscut că „Buk” a fost de fapt livrat de pe teritoriul rusesc, subliniind că Rusia cu „suspiciune și îndoială” privește rezultatele anchetei, lansate de echipa internațională de investigație.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...