Atenţie agricultori: Experţii au găsit mai multe încălcări la un magazin agricol

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

La magazinul agricol al companiei „AGROFARMSERV SRL” au fost depistate mai multe încălcări ale legislaţiei.

Printre încălcările descoperite de specialiştii Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor se numără:

Comerțul produselor contrafăcute, aduse pe calea contrabandei, neînregistrate în Republica Moldova, expirate, neetichetate în limba de stat. Cantitatea produselor contrafăcute a fost una impunătoare de ordinul sutelor de ambalaje, pretinse a fi pesticide.

Reambalarea în cantități mici fără etichetarea de rigoare, în lipsa permisiunii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor și a producătorului. Aceste produse pot fi ușor confundate cu produse de uz menajer sau cu băuturi. Anume asemenea reambalare în pet-uri de apă potabilă sau de ulei, a cauzat decesul unui copil în vara anului 2016.

pesticide2

La fața locului lipseau documentele de proveniență și de calitate ale produselor, de asemenea și registrul de evidență a stocului de pesticide.
Personalul angajat nu dispunea de studii în domeniul protecției plantelor, agronomiei sau horticulturii. De asemenea, personalul nu a fost instruit, privind normele minime sanitare, nu a fost supus controlului medical și nu dispunea de echipamentul de protecție cuvenit.

Semințele se comercializau fără a fi ambalate sau etichetate, în lipsa certificatelor prevăzute de lege. Proveniența semințelor nu putea fi demonstrată. Acestea proveneau din contrabandă sau erau contrafăcute după cum se poate observa în imagini.

Experţii ANSA au interzis comercializarea pesticidelor, urmând să fie emisă decizia de retragere a autorizației de funcționare a depozitului companiei de păstrare a produselor de uz fitosanitar și a fertilizanților.

Compania riscă amendă în mărime de la 2000 la 4000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a-şi exercita activitatea.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...