(VIDEO) Orașul Cahul, plin de maidanezi: Locuitorii cer autorităților să se implice, după ce un copil a fost mușcat de trei câini

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Maidanezii bagă frica în locuitorii orașului Cahul. Mai multe persoane colectează semnături pentru o petiție, după ce un copil de 10 ani a fost mușcat de trei câini, iar pe rețelele de socializare a apărut un video în care sunt surprinși 11 maidanezi cum se plimbă pe străzile orașului.

Inițiatorii petiţiei spun că orașul Cahul a devenit un adăpost imens pentru câinii maidanezi, zilnic supunând cetățenii riscului de a fi atacați. „Câinii au ajuns să ocupe teritoriile școlilor, grădinițelor, spitalelor, cartierelor de locuit, iar administrația locală doar creează aziluri pentru câini și speră că o dată cu asta va dispărea și problema”, se arată în apel.

De asemenea, ei cer autorităților să se implice în prinderea câinilor și să asigure securitate copiilor din instituțiile de învățământ, prin îngrădirea contactelor cu câinii.

Recent, o fetiță în vârstă de 10 ani a fost atacată și mușcată de 3 câinii maidanezi în orașul Cahul. Nenorocirea a avut loc la data de 23 februarie, în timp ce acesta se întorcea de la magazin.

În urma atacului câinilor, fata a suferit traume considerate grave la piciorul stâng, inclusiv paralizie temporară cauzată de mușcături, dar și o traumă psihologică, timp de o zi având probleme cu vorbirea. Fetița a fost internată de urgență în spital.

Petiționarii spun că semnăturile vor fi colectate până pe 20 martie 2017. Ulterior, petiția va fi expediată autorităților locale pentru examinare.

Petiţia poat efi semnată aici.


CITIȚI ȘI...