O fetiță de 10 ani, atacată de trei câini maidanezi la Cahul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O fetiță de 10 ani a fost atacată și mușcată de trei câini maidanezi la Cahul. Totul a avut loc la sfârșitul lui februarie în timp ce copila se întorcea de la magazin.

Minora a fost internată de urgență în spital. În urma atacului câinilor maidanezi, fata a suferit traume considerate grave la piciorul stâng, inclusiv paralizie temporară cauzată de mușcături, dar și o traumă psihologică, timp de 1 zi având probleme cu vorbirea, scrie ziuadeazi.md.

Părinții copilului au sesizat imediat organele de drept și administrația publică locală solicitând întreprinderea de acțiuni concrete pentru a elimina pericolul la care sunt supuși locuitorii microraionului dat în fiecare zi.

„Este un dezastru ce se întâmplă în microraionul Spirin, și în genere în tot orașul. Nu putem să ne lăsăm copii să meargă la joacă în curte, după cazul dat fiica mea se teme să iasă singură din casă. Câți copii trebuie să mai fie mușcați ca administrația publică să înceapă să lucreze la această problemă? ” ne-a comunicat mama copilului.

Precizăm că în anul 2016 a început să activeze azilul pentru câinii maidanezi în orașul Cahul, acesta fiind creat în fosta zonă industrială din oraș. Anual, Administrația publică locală, doar pe arenda spațiului unde se află azilul cheltuiește 60 mii lei.

Totodată, la 29 septembrie 2016, Consiliul orășenesc Cahul aprobă decizia „Cu privire la reducerea numărului de câini comunitari (vagabonzi) în teritoriul oraşului Cahul şi satului Cotihana” prin care autorizează Asociaţia Obştească „Asociaţia pentru protecţia animalelor din oraşul Cahul” (preşedinte – Papanea Alina), de a captura câinii comunitari (vagabonzi) de pe teritoriul oraşului Cahul şi satului Cotihana, cu aplicarea lansatorului de plasă, începând cu data de 20.10.2016.

Până la moment, nu a fost prezentată o informație privind executarea deciziei în cauză, chiar dacă consilierii orășenești o solicitau de nenumărate ori.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...