Au demarat înscrierile pentru ISWinT 2017! Participă la cel mai longeviv festival studențesc la Timișoara

iswint19
Foto: Наталья Коновалова

Studenții sunt invitați să participe la cea de-a 24-a ediție a festivalului ISWinT (International Student Week in Timișoara), care le va oferi posibilitatea să facă schimb de experiență cu studenți străini, dar și să călătorească în Timișoara.

Festivalul reunește participanți din toate colțurile lumii, prima ediție desfășurându-se în anul 1994. Scopul organizării festivalului este de a le facilita studenților din alte țări oportunitatea de a comunica liber, de a-și exprima opiniile într-o manieră productivă, reușind toate acestea în timp ce se bucură de cultura locală, cât și de culturile altor țări.

Cine poate participa? Orice student se poate înscrie la ISWinT, singura condiție este ca în momentul în care candidează să fie înscris la o facultate, specializarea nu contează. Participanții se înscriu pe site-ul programului, unde trebuie să-și facă cont și să completeze un formular de înscriere. Odată ce și-au făcut cont pe site, vor intra automat în procesul de selecție de care se ocupă departamentul de International Affairs. Aceștia le vor revizui aplicația și, în cele din urmă, dacă totul este în regulă, o vor accepta.

Taxa de participare la festival este de 110 euro. Participanții vor fi cazați cu toții în cămine, acolo unde vor sta și organizatorii în perioada festivalului. În această taxă sunt incluse trei mese pe zi, cazarea, transportarea locală și intrările la evenimente și toate materialele utilizate în cadrul workshopurilor.

Tema de anul acesta este „Travel to learn. Express yourself. Add a new page to your story” și se reflectă prin 12 workshopuri împărțite pe două direcții generale. Fiecare participant trebuie să își aleagă un workshop pe care îl va frecventa pe tot parcursul festivalului, urmând să primească o certificare la sfârșit precum că a luat parte la workshopul respectiv.

Lista workshopurilor de anul acesta:

# Capture the Moment

# Creative Recycling

# Debate the World

# Define a Leader

# Fun with Arduino

# Graphic Design

# Improv Theater

# Intro to Marketing

# Multicultural Kitchen

# Project Solutions

# Speaking Mastery

# Youth’s Startup

Festivalul începe în data de 24 iulie și se încheie la 4 august, iar deadline-ul pentru înregistrări este 31 martie, existând posibilitatea să fie prelungit în cazul în care vor mai fi doritori să participe la festival care nu au nevoie de viză pentru a merge la Timișoara.

Echipa #diez a fost anul trecut la ISWinT 2016 și am relatat experiența noastră în cadrul unui reportaj. Află aici mai multe detalii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente