Uniunea Europeană nu poate să facă reforme în locul vostru, Pirkka Tapiola

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Uniunea Europeană va continua să susţină Republica Moldova, însă guvernarea de la Chişinău va trebui să acorde mai multă atenţie la implementarea reformelor. Declaraţii în acest sens au fost făcute de către şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola.

„UE nu va renunţa la susţinerea Republicii Moldova. Pentru noi este important să ajutăm cetăţenii acestei ţări. Dar noi nu putem să facem reforme în locul vostru”, a declarat Tapiola, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

Diplomatul a precizat că rămâne în continuare îngrijorat de situaţia din ţara noastră: „Nu este un mare secret că sunt îngrijorat de situaţia din Republica Moldova. Rămân în continuare pe poziţia declaraţiilor făcute în februarie 2016, deşi lucrurile au evoluat puţin spre bine. Mai este mult de lucru în sistemul financiar, în domeniul justiţiei”.

Întrebat cum apreciază lupta cu corupţia de către autorităţile de la Chişinău, Tapiola a răspuns: „Cetăţenii Republicii Moldova sunt partenerii noştri. Noi pentru ei oferim asistenţă. Nu este important dacă avem noi încredere, este important ca cetățenii să aibă încredere în autorităţi. Dacă vor avea cetăţenii încredere, atunci vom avea şi noi”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...