Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.03.2017

Președintele Parlamentului efectuează o vizită de lucru în Republica Federală Germană

Președintele Parlamentului efectuează o vizită de lucru în Republica Federală Germană

Președintele Parlamentului Andrian Candu va efectua, în perioada 7-9 martie 2017, o vizită de lucru în Republica Federală Germană, în cadrul căreia va avea o întrevedere cu Președintele Bundestagului Prof. Dr. Norbert Lammert, cu oficiali din Bundestag și guvernul federal german, diaspora și potențiali investitori.

Andrian Candu va prezenta, în cadrul vizitei în Germania, prioritățile țării privind integrarea europeană, implementarea reformelor, precum și oportunitățile oferite de Republica Moldova pentru investitori.

Președintele Parlamentului va avea o întâlnire cu diaspora. Andrian Candu va discuta cu conaţionalii despre situaţia politică și economică din ţară, precum și despre necesitatea continuării politicilor și reformelor pentru integrarea europeană, care înseamnă condiții de viață decente, securitate, oportunități pentru crearea unor noi locuri de muncă, precum și protecție socială calitativă. De asemenea, vor fi abordate deficiențele din legislația electorală și consultată diaspora privind instrumentele care ar permite tuturor cetățenilor Republicii Moldova să-și exprime dreptul la vot. 

Programul vizitei mai include discuții cu Vicepreședintele Bundestagului Ulla Schmidt, Președintele Comisiei parlamentare pentru afaceri europene,  reprezentanți ai Comisiei parlamentare pentru politică externă, precum și cu Ministrul de Stat pentru afaceri europene. 

De asemenea, Președintele Parlamentului va participa la o masă rotundă, organizată de Reprezentanța Comisiei Europene din Berlin și DGAP, Moldova, UE și lupta pentru reforme. Cum ajustăm Parteneriatul Estic?

Programul vizitei include o întâlnire cu reprezentanții companiilor germane, organizată de Comitetul de Est al Economiei Germane (Ost-Ausschuss), precum și cu reprezentanții Forumului Germano-Moldav și Fundației Friedrich-Elbert din Berlin, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus