Un nou magnet descoperit recent ar putea revoluţiona tehnologiile din zilele noastre

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Savanţii au descoperit magnetismul electronilor în trei straturi ai grafenului. Studiul relevă un nou magnet şi oferă o nouă înţelegere cu privire la dispozitivele electronice care folosesc grafenul.

Metalele au o mare densitate de electroni, ceea ce le poate oferi şi trăsăturile magnetice. Totuşi, grafenul nu are această densitate, ceea ce face ca natura undelor electronilor să fie mai uşor observabilă (aşa cum sunt descrise de mecanica cuantică) datorită distanţelor mari pe care electronii trebuie să le parcurgă, relatează Science Daily.

În acest studiu condus de Biswajit Datta de la TIFR, cele trei straturi de grafen au fost intercalate cu straturi de nitrat de bor pentru a vedea dacă electronii carbonului din grafen dintr-un anumit strat „comunică” cu electronii carbonului altui strat, scrie descopera.ro.

Studiul demonstrează un nou tip de magnet şi oferă informaţii preţioase care pot ajuta la progresul tehnologic. Magnetismul acestui material a fost descoperit la temperatura de -272 grade Celsius.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...