Dorin Chirtoacă către șefii de grădinițe: „Chemați și dumneavoastră presa”

gradinita

Primarul general, Dorin Chirtoacă, a avut astăzi o ședință cu managerii instituțiilor de învățământ preșcolar, în contextul mediatizării ultimelor cazuri de îmbolnăviri a copiilor de grădiniță.

Edilul le-a cerut să facă față valurilor de învinuiri care planează asupra sistemului în ultima vreme, în condițiile când în cazurile mai recente de suspecții a infecțiilor alimentare în grădinițe, analizele de laborator au arătat că, de fapt, a fost infecție cu rota-virus, care nu se ia din alimente. „Adunați, vă rog, părinții și comunicați-le aceste lucruri. Dacă se exagerează până la absurd, atunci chemați și dumneavoastră presa”, i-a îndemnat edilul pe directorii de grădinițe. Șeful administrației municipale a mai cerut asistenței să-și facă munca cu dăruire și să evite neregulile în procesul de lucru.

Chirtoacă susține că în ultima jumătate de an, situația în domeniu s-a îmbunătățit, cu excepția celor care au fost prinși ca și infractori. Primarul a mai spus că în sistemul educațional municipal mai există anumite probleme și că asupra lor se lucrează de mai multe luni de zile.

Totodată, edilul a vorbit despre necesitatea modificării legislației în domeniu: atât vizavi de asigurarea cu alimente a instituțiilor preșcolare, cât și în sensul gestionării resurselor, în condițiile când cea mai mare parte a bugetului municipal este cheltuită anume de sfera educației.

Amintim că săptămâna trecută directoarea grădiniței nr. 59, unde premierul Pavel Filip a efectuat un control inopinat, a scris cerere de demisie. În grădinița cu pricina premierul a găsit produse cu termenul de păstrare expirat și condiții insalubre.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente