Bulgaria se alătură țărilor din UE care solicită măsuri împotriva „standardelor duble” la care recurg producătorii de alimente

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Bulgaria intenționează să se alăture statelor din Grupul de la Vișegrad în inițiativa de a elabora reglementări care să asigure standarde alimentare uniforme în Uniunea Europeană, informează Agerpres.

Anunțul a fost făcut de ministrul Agriculturii din Bulgaria, Hristo Bozukov, iar subiectul firmelor care nu ar mai trebui să vândă în Europa de Est produse de calitate inferioară celor comercializate în Europa Occidentală va fi dezbătut luni la Bruxelles în cadrul reuniunii Consiliului Agricultură și Pescuit al UE

Ministrul bulgar a catalogat drept discriminare faptul că pe piețele din Europa de est sunt livrate alimente cu mai multă sare, grăsime și îndulcitori artificiali față de Occident.

Unele companii susțin că multinaționalele oferă produse mai ieftine est-europenilor raportându-sela veniturile acestora. Astfel, o parte dintre ingredientele scumpe cunt înlocuite cu unele mai accesibile.

”Problema ‘standardelor duble’ folosite de producătorii de alimente trebuie clarificată și se vor înregistra progrese în acest scop dacă și alte state membre se vor alătura inițiativei statelor din Grupul Vișegrad de a elabora reglementări care să asigure standarde alimentare uniforme în UE”, a declarat recent ministrul Agriculturii din Ungaria, Sandor Fazekas.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...