Produsele vegetale s-au ieftinit cu peste 4 la sută. Dintre acestea, cea mai mare scădere a preţurilor s-a înregistrat la pomuşoarele de cultură - cu 38%, culturile bostănoase - cu 11%, cereale şi leguminoase pentru boabe - cu 9%, grâu - cu 10,5%, porumb - cu 5%, fructe sămânţoase - cu 3,7%, floarea soarelui - cu 3,4%, rapiţă - cu 3%.

De cealaltă parte, s-au scumpit cartofii - cu 19%, tutunul - cu 17%, strugurii - cu 16%, leguminoasele pentru boabe - cu 11%, fructele sâmburoase - cu 23%, soia - cu 2,6%.

La produsele animaliere preţurile medii ale producătorului s-au micşorat cu 0,2 la sută. Аu scăzut preţurile la ovine şi caprine (în masă vie) - cu 31%, la ouă alimentare - cu 0,9%.

Totodată, au crescut preţurile de vânzare la bovine - cu 11,6%, la păsări (în masă vie) - cu 7,3%, la porcine (în masă vie) - cu 2%, lapte - cu 9,3%.