Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Sandu, după anunțul PDM: Plahotniuc…

Sandu, după anunțul PDM: Plahotniuc și anturajul lui „sunt marea problemă a acestui stat”

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu îi sugerează liderului PDM, Vlad Plahotniuc să înceapă reformarea clasei politice, nu de la schimbarea sistemului electoral,  ci de la eliberarea ei de „corupți și corupători”. Replica vine după ce Vlad Plahotniuc a declarat astăzi că PDM va promova introducerea votului uninominal la alegerile parlamentare, drept soluție pentru disciplinarea aleșilor poporului și pentru aplicarea controlului direct din partea cetățenilor asupra celor pe care-i trimit în Parlament.

„Președintele Partidului Democrat vrea să aducă politicienii mai aproape de alegători. Îi sugerez să înceapă de la propria lui persoană – să iasă în stradă fără pază și să asculte ce spun oamenii despre el. Pun pariu că majoritatea oamenilor o să-i spună că el și anturajul lui sunt marea problemă a acestui stat, nu sistemul electoral pe care vrea să-l schimbe.

Reformarea clasei politice a Republicii Moldova înseamnă, în primul rând, eliberarea ei de corupți și de corupători, cel mai mare dintre ei fiind Plahotniuc”, scrie lidera PAS, Maia Sandu.

Reforma electorală propusă de PDM a fost criticată și de șeful statului. Igor Dodon consideră că introducerea votului uninominal este o reformă nedemocratică, care distruge sistemul partinic din R. Moldova, de aceea proiectul democraților „nu va trece”.

Foto: facebook.com/maia/sandu/