Mitropolia Moldovei întinde o mână de ajutor producătorilor de pască

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mitropolia Moldovei se oferă să consulte producătorii de pască şi îndeamnă creştinii să nu arunce la gunoi ambalajele cu caracter religios. Asta datorită credincioşilor, care în ultimii ani s-au arătat indignaţi de imaginile biblice schimonosite.

An de an, în preajama sărbătorilor pascale, produsele de panificaţie tradiţionale își fac apariția pe rafturile magazinelor din ţară.

Întreprinderile de produse de panificaţie propun consumatorilor, cu ocazia sărbătorilor pascale, o gamă variată de produse: checuri şi cozonaci tradiţionali, panettone şi figurine dulci, toate ambalate în cutii colorate, pe care de regulă sunt imprimate imagini biblice, icoane și diverse inscripții pascale.

În ultimii ani, la cancelaria Mitropoliei au ajuns mai multe plângeri din partea credincioșilor, care s-au arătat indignați de unele imagini biblice schimonosite, imprimate pe produsele pascale, sau în alte cazuri icoane, ce nu corespund perioadei pascale.

În acest sens, Direcția mitropolitană se oferă absolut dezinteresat să consulte producătorii de produse pascale, în vederea elaborării unor machete autentice conform canoanelor bisericești, fără a știrbi din imaginile cu conținut religios.

Totodată, consumatorii sunt îndemnați după procurarea produsului, să nu arunce la gunoi ambalajele pe care sunt imprimate icoane sau imagini cu caracter religios.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...