Un profesor de Educație Fizică a fost condamnat pentru infracțiuni de tortură şi rele tratamente

Sala-sport
Foto: scoalamihaieminescualbaiulia.ro

La insistenţa procurorilor, recent, prin decizia Curţii de Apel Bălţi, un profesor din raionul Teleneşti a fost condamnat pentru tratament inuman, aplicat în repetate rânduri asupra unui elev în timpul lecției de educaţie fizică.

Potrivit Procuraturii din Teleneşti, în luna mai 2016, profesorul de educaţie fizică i-a solicitat unui elev din clasa a V-a să-i aducă mingea. La refuzul băiatului, profesorul l-a lovit cu un baston din plastic, iar peste o săptămâna, în circumstanţe similare, profesorul a izbit elevul de un scaun, în consecinţă, acesta lovindu-se cu capul de calorifer. Potrivit raportului de expertiză medico-legală, în urma leziunilor primite, elevul s-a ales cu comoţie cerebrală.

În luna noiembrie 2016, inculpatul a fost condamnat de Judecătoria Teleneşti, însă procurorii au atacat sentinţa în partea ce ţine de pedeapsa complimentară. Astfel, Curtea de Apel Bălţi a stabilit inculpatului o pedeapsă de trei ani şi șase luni închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de doi ani.

Prin aceeaşi decizie, inculpatul a fost privat de dreptul de a exercita activităţi didactice timp de doi ani, cu încasarea în beneficiul părţii civile a sumei de 15.662 de lei, drept prejudiciu moral şi material cauzat prin infracţiune.

Decizia poate fi contestată cu recurs la Curtea Supremă de Justiţie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente