Urmărea copiii în staţii, iar când urcau în transport le fura telefoanele. Un individ, reţinut de oamenii legii

Un individ, în vârstă de 30 ani, a fost reţinut de oamenii legii, după ce a furat telefoane mobile din buzunarele a cel puţin patru minori. Poliţiştii au reuşit să acumuleze probe suficiente în privinţa lui, după ce au fost depuse plângeri de către părinţii victimelor.

Astfel, în cadrul investigaţiilor, s-a constatat că bănuitul acţiona în preajma instituţiilor de învăţământ sau când potenţiala victimă urca în transportul public.

În cadrul audierilor acesta şi-ar fi recunoscut vinovăţia cu lux de amănunte. Iniţial, victimile erau urmărite în staţii, când individul observa telefoanele în buzunare, iar când urcau în transport le sustrăgea fără a fi observat. Tot acesta acţiona şi în centrele comerciale de agrement, atunci când potenţiala victimă îşi lăsa pe masă telefonul fără supraveghere. Ulterior făptaşul dispărea în direcţii necunoscute.

Potrivit lui, telefoanele sustrase au fost vândute, iar banii cheltuiţii în scopuri personale. În acest context, poliţiştii urmează să identifice cumpărătorii şi să ridice telefoanele furate, pentru a fi returnate victimelor.

Bănuitul este cercetat penal pentru furt şi riscă amendă în mărime de la 13 000 lei la 27 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 4 ani. Totodată, sunt întreprinse măsuri speciale pentru a stabili complicitatea lui în alte cazuri analogice.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.