Profesor de educaţie fizică din Teleneşti, condamnat! A lovit un elev pentru că nu a vrut să-i aducă mingea

Un profesor din raionul Teleneşti a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare, după ce a lovit un elev, pentru că acela nu a vrut să-i aducă mingea. La insistenţa procurorilor, prin decizia Curţii de Apel Bălţi, profesorul a fost condamnat pentru tratament inuman, aplicat în repetate rânduri.

Potrivit Procuraturii din Teleneşti, în luna mai 2016, profesorul de educaţie fizică i-a solicitat unui elev din clasa a V-a să-i aducă mingea. La refuzul băiatului, profesorul l-a lovit cu un baston din plastic, iar peste o săptămâna, în circumstanţe similare, profesorul a izbit elevul de un scaun, în consecinţă, acesta lovindu-se cu capul de calorifer.

Potrivit raportului de expertiză medico-legală,  în urma leziunilor primite, elevul s-a ales cu comoţie cerebrală.

În luna noiembrie 2016, inculpatul a fost condamnat de Judecătoria Teleneşti, însă procurorii au atacat sentinţa în partea ce ţine de pedeapsa complimentară.

Astfel, Curtea de Apel Bălţi a stabilit inculpatului o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 2 ani. Prin aceeaşi decizie, inculpatul a fost privat de dreptul de a exercita activităţii didactice timp de 2 ani, cu încasarea în beneficiul părţii civile a sumei de 15662 lei, drept prejudiciu moral şi material cauzat prin infracţiune.

Decizia poate fi contestată cu recurs la Curtea Supremă de Justiţie.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.