Contribuie la instalarea primului Bike Stand în parcul Valea Morilor

1
Foto: guvern24.md

Cicliști începători sau amatori, înfocați sau novice, încolonarea la implicare! Primul Bike Stand poate fi montat în parcul Valea Morilor doar cu susținerea voastră.

Primăvara vine cu prima plimbare cu bicicleta după ultima zăpadă? Pe două roți sunteți ca peștele în apă? Acest proiect este pentru voi: Velopoint a lansat o campanie de colectare de fonduri pentru montarea unui Bike Stand, adițional și o parcare pentru biciclete în parcul Valea Morilor. Contribuiți, dați-l mai departe în gașca de prieteni, să contribuie și ei, iar drept mulțumire, mergeți împreună într-un tur pe bicicletă prin țară.

Cum vine asta?

Velopoint motivează implicarea activă în acest proiect; donațiile consistente vor fi recompensate cu bilete la tururile pe bicicletă organizate din acest an. Ca și în alți ani, în 2017 sunt planificate tururi vinicole, forestiere sau recreaționale de o zi sau mai multe. Mai mult, dacă nu aveți o bicicletă pentru a participa la tur, organizatorii v-o pun la dispoziție. Puteți alege turul la care vreți să participați și chiar aveți de unde alege – iată câteva tururi din 2016: „Bike tour to Cricova Winery”, „Tur pe bicicletă la ferma de struți din satul Bardar”, „Tur pe bicicletă de-a lungul Nistrului de la Naslavcea la Soroca”, „Turul de weekend la nordul Moldovei” etc. Mai multe detalii despre aceste evenimente găsiți pe pagina de Facebook a Velopoint.

Iar dacă sunteți doar un biciclist amator sau abia învățați să mergeți pe biciletă ori nu aveți una acasă, sunt recompense și pentru voi: o bicicletă în chirie pentru o zi sau pentru două ore – totul pentru o contribuție modică în favoarea proiectului. Mai multe detalii, în secțiunea recompense pe pagina proiectului pe Guvern24.

 

Photo Credit: guvern24.md
Photo Credit: guvern24.md

Donațiile sunt mai simple chiar și decât mersul pe bicicletă – se pot face online, prin card bancar pe platforma Guvern24, sau prin telefon, expediind un SMS cu numărul 574 la numărul scurt 1555 (valabil pentru abonații Moldcell și Unite. Suma unei donații este de 24 de lei).

Ce costuri va acoperi suma colectată?

Costurile de achiziție a unui Bike Stand marca Mantis (Slovenia) și a unei parcări pentru cinci biciclete, precum și costurile de transportare, vămuire (a Bike Stand-ului) și de montare a acestora.

Bike stand-ul, extrem de popular în afara țării, reprezintă un stativ dotat cu unelte pentru reparația bicicletelor și o pompă de înaltă presiune, destinat utilizării în locuri publice. Altfel spus, este o mini stație de self-service menită să le fie de ajutor bicicliștilor aflați prin zonă, care fie vor să-și umfle roțile, fie să ajusteze ceva la bicicletă, fie chiar să remedieze o problemă minoră la bicicletă.

Inițiativa celor de  la Velopoint începe cu implementarea primului bike stand în cel mai bike friendly parc din Chișinău – Valea Morilor, care atrage zilnic un număr impunător de bicicliști. Vor urma și alte locații, totul depinde și de noi.

 

Photo Credit: guvern24.md
Photo Credit: guvern24.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente