Leonid Talmaci s-ar fi îmbolnăvit; A fost internat în secția de reanimare a unui spital din Chișinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, Leonid Talmaci, reținut vineri seara de procurorii anticorupție, învinuit de excrocherii în proporții deosebit de mari și provocarea de daune materiale substanțiale, abuz de încredere şi abuz în serviciu, ş-ar afla în secția de reanimare a unui spital din Chișinău.

Într-o declarație pentru Europa Liberă, avocatul Vitalie Nagacevschi, care apără interesele fostului guvernator al Băncii Naționale, Leonid Tălmaci, aflat în arest preventiv pe 15 zile la cererea Procuratorii Anticorupție, a spus că cel deținut a fost internat sâmbătă seara în secția de reanimare a unui spital din Chișinău.

După spusele avocatului, interogatoriul de la CNA a durat, cu întreruperi, de la ora 10 dimineață până la 19.00. Avocatul s-a arătat convins că în timpul interogatoriului atât procurorii, cât şi ofiţerii de urmărire penală au obţinut suficiente dovezi că Leonid Talmaci „nu are nici cea mai mică implicare în operaţiunile ce au adus prejudicii Biroului Naţional al Asiguratorilor de Autovehicule”, și că va obţine chiar de la procurori retragerea măsurii de arest.

Talmaci este învinuit de excrocherii în proporții deosebit de mari și provocarea de daune materiale substanțiale, abuz de încredere şi abuz în serviciu.

Mai exact, Talmaci este învinuit că ar face parte dintr-un un grup criminal organizat constituit din persoane identificate şi neidentificate care a sustras bani de pe conturile Agroindbank şi Moldinconbank ale Biroului Naţional al Asiguratorilor de Autovehicule. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...